Deleguei trabalho a um amigo/colega. Demorei um dia a preparar a explicacao e as bases de dados para o trabalho que a ele demorou dois dias a fazer (quero pensar que isto nao e por eu ser naba, mas por lhe ter dado as coisas ja muito claras e organisadas).
Estou agora a ver o que ele fez e so tenho um pensamento: quero-lhe dar um beijo na boca pelo trabalho estupendo que fez.
Nao, o meu matrimonio nao esta em causa, ate porque este rapaz e gay... Sera que e por saber que ele nao esta interessado que me apetece?...
terça-feira, 15 de abril de 2008
domingo, 6 de abril de 2008
Dear Eater:

Would you believe a sesame seed comes from a sesame plant? Indeed, the coveted and tasty seeds from this hardy plant were the first recorded seasoning in history -- the Assyrians used them as far back as 3,000 B.C.
For nearly as long, a variety of sesame plants have flourished throughout the rest of Middle East and Asia, where their seeds and oils were used liberally for culinary, medicinal, health, and beauty purposes. Indeed sesame seeds often pop up in Middle Eastern and Asian recipes, like the confection Halva, hummus, or in tasty marinades and dipping sauces.
Known officially as Sesamum indicum, the annual plant reaches heights of 6 feet and sprouts oblong leaves and seed pods. The plant requires a fairly long and warm growing season of four to five months and favors conditions similar to those needed to grow soybeans.
Today, sesame seeds are still in demand the world over. Cultivation in the U.S. is concentrated mostly in southern and western states, while top global producers are China, India, and the West Indies. Not limited to white, the seeds also come in more exotic forms, such as the black, brown, and red varieties.
On an interesting side note, rumor has it the sudden popping sound made when mature sesame seed pods split open is where we get the saying "Open sesame!"
For nearly as long, a variety of sesame plants have flourished throughout the rest of Middle East and Asia, where their seeds and oils were used liberally for culinary, medicinal, health, and beauty purposes. Indeed sesame seeds often pop up in Middle Eastern and Asian recipes, like the confection Halva, hummus, or in tasty marinades and dipping sauces.
Known officially as Sesamum indicum, the annual plant reaches heights of 6 feet and sprouts oblong leaves and seed pods. The plant requires a fairly long and warm growing season of four to five months and favors conditions similar to those needed to grow soybeans.
Today, sesame seeds are still in demand the world over. Cultivation in the U.S. is concentrated mostly in southern and western states, while top global producers are China, India, and the West Indies. Not limited to white, the seeds also come in more exotic forms, such as the black, brown, and red varieties.
On an interesting side note, rumor has it the sudden popping sound made when mature sesame seed pods split open is where we get the saying "Open sesame!"
quinta-feira, 3 de abril de 2008
E Espanha fica ainda mais atraente
Oh Durinho, sabias que a Merche esta farta de Portugal e vai voltar para a Espanha?
Estava uma senhora a ler o Lux e era noticia de primeira pagina...
E Espanha, de repente, ficou um destino nao so de ferias como de trabalho, bem mais interessante ;)
Estava uma senhora a ler o Lux e era noticia de primeira pagina...
E Espanha, de repente, ficou um destino nao so de ferias como de trabalho, bem mais interessante ;)
quarta-feira, 2 de abril de 2008
E assim se quebra mais um mito
Quantas vezes e que ja vos apeteceu subir escadas rolantes que estao a descer? Olha, a mim ja, um porradao de vezes. Mas penso sempre "que parvoice", "o que e que queres provar?...", lembra-te do Mario que com uma destas ficou com o joelho todo lixado e o teu joelho ja nao esta assim tao bom, ...
Pois bem, hoje voltei ao aeroporto de Lisboa num estado tal de letargia que nao reparei que estava a subir umas escadas que estavam a descer. Reparei depois de uns passitos. E mesmo com a mala atras, sai ilesa e vitoriosa. Afinal nao e assim tao dificil, principalmente se nao estas a ver por onde andas...
Pois bem, hoje voltei ao aeroporto de Lisboa num estado tal de letargia que nao reparei que estava a subir umas escadas que estavam a descer. Reparei depois de uns passitos. E mesmo com a mala atras, sai ilesa e vitoriosa. Afinal nao e assim tao dificil, principalmente se nao estas a ver por onde andas...